O intamplare de la sala

Dupa ce alerg pe banda, ca disperatu’, vreo 2 kilometri, ma asez, cu fata vanata si limba refugiata pe umarul drept, pe o canapea, sa ma lejeresc putin .
Langa mine discutau doua tipe, o pustoaica si una mai coapta :
– Vai, ce bine arati ! Ai slabit, nu gluma ? Cum ai reusit ?
– Foarte simplu ! De doua luni fac antrenamente cu un instructor personal, Andrei (n.a. Andrei este un tip cu muschi in exces, tatuat,cu lipici la toate femelele din sala, de la pisicutele de 17 ani, pana la carnasierele de 42) . M-a pus la exercitii si la regim . Nu mai am voie sa mananc banane, de niciun fel .
– Aaaaaa, cum adica, de niciun fel ?
– Adica, nici coapte, nici verzi !
– Aha, si ce mananci acum ?
– Iaurt cu zero virgula nu stiu cat la suta grasimi, salata, putin peste, si cam atat . L-am intrebat daca am voie capsuni . Mi-a zis ca doar o suta de grame, adica 10-15 bucati . Oricum, eu nu mancam decat vreo doua-trei, de pofta . Am scazut de la 64 de kilograme la 57 . E ceva, nu ? Tu cati ani ai ?
– Optsprezece !
– Eeee, nu trebuie sa-ti faci probleme, arati foarte bine pentru varsta ta .
– Da, fac si eu ce pot, dar maica-mea sta mereu de capul meu sa mananc .
– Asa e si a mea . Toata ziua alearga cu farfuriile dupa mine . Zilele trecute a venit sora-mea din America . E maritata cu un ecuadorian . Astia nu mananca mult, traiesc la inaltime, lipsa aerului le taie pofta de mancare, mesteca mai mult frunze de coca decat paine . Si l-a pus maica-mea la masa, cu ciorba, de trei ori felul doi, placinta si tort .
– I-a dat si sarmale ?
– Si . Bietul om incepuse sa vorbeasca singur . Nici nevasta-sa nu se mai intelegea cu el .S-au ridicat de la masa si au plecat la mall, la film . Au stat vreo patru serii ca sa scape de gura maica-mii . Dar nu bag mana in foc ca nu au mancat popcorn, doar astea sunt aduse din America, de la ei de acasa . Maica-mea s-a suparat, dar a imbunat-o taica-miu devorand toata placinta, eu nu am gustat decat cateva fire de varza din sarmale .
– Mama, mi s-a facut o foame ! Ce sa mancam pe aici, nu sunt decat fiare in jurul nostru .
– Stai asa ca vine Andrei, mi se pare mie sau are un mar tatuat pe brat ?
– Fugi de aici, nu e un mar, e un iPhone, dar as musca putin din el .
– Din ce, din iPhone ?
– Nu fata, din Andrei . E conform indicatiilor, scrie zero la suta grasimi pe el .
– Hai ca te las, ma duc sa mai bag doua ture . Te pup si … slabit placut .
-Te pup si eu, ma duc sa mai calaresc putin bicicleta .

fruits_by_leonid_afremov_by_leonidafremov-d99ssjf

*poza de aici